Sunday, 17 January 2016

Menuntut Ilmu Di GiatMara Part 3

Assalammualaikum ~!

Okay okay ini minggu ke-2 aku jadi pelatih di GiatMara Lembah Pantai, kursus Fashion & Dressmaking

Image result for giatmara

Jadi habis je minggu orientasi, dah start modul.. So the first module is about Keselamatan ~! Sangat tak disangka - sangka kena buat slide and present..

Time kat sekolah dah biasa dah buat kimia & fizik.. And salah satu kelebihan 'dak sri pantai' adalah ~ buat kerja last minit XD Esok nak present hari ni baru discuss presentation.. Ha ko hado!

Okay so dia kerja berkumpulan.. Ada 5 sub modul so ada 5 kumpulan and hari Khamis ada test.. Basically Isnin sampai Rabu pagi buat slide.. Memang dilanda kebosanan la jugak sebab aku dapat tajuk senang.. Alhamdullilah kerja siap cepat.. So aku pun duk menyelit - nyelit kat kumpulan lain hihi....

Kesimpulannya dapatla belajar basic buat CPR la.. pasal kebakaran la.. pasal luka patah pa semua..

And hari Jumaat kitaorang baca yassin and ada jamuan ciked ciked DAANN perlantikan pengerusi naib setiausaha bagai bagai tu la.. Fuhh nasib baik tak tercalon.. Yela budak budak lagi an hihi.. Petang tu akhirnya dapat jugak masuk bengkel yeeaaayyy ~! Tapi dapat pegang pegang belai belai mesin tu je la.. Tak reti pakai lagi.. Haaa meh hakak lanje gambar ciked..


Okay so ini dia mesin jahit kitaorang jenama Juki.. Made in Japan


So, inilah saya bersama seatmate saya bernama Aaaaayuuuu ~ 
P/S : Aku yang pink okay don't konpius

Sampai disini sahaja la yaaa ~

Kalau nak tahu pasal minggu orientasi boleh baca -> Part 2

Kalau nak tahu sebab aku join GiatMara and pengalaman time interview boleh baca -> Part 1



7 comments:

  1. Dgn rasminya wak nak ucapkan TAHNIAH kpd cik Farah Atiqah telah menang kalendar tuh, sila bagi nama dan alamat utk penghantaran hadiah.,

    http://tigalalat.blogspot.my/2016/01/tiga-lalat-calendar-giveaway-winners.html

    Tahniah sekali lagi. Majulah Sukan untuk Negara. ;p

    ReplyDelete
  2. wahhh sronoknyaaa.. saja luang masa ek?? anyway jom singgah blog saya. cuici mataa http://wanieseuk.blogspot.com/2016/01/songket-sarawak-preview-part-2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat seronok ~! Sambil menyelam, minum air.. Dapat kutip ilmu sambil habiskan masa tunggu result spm >_< Done singgah blog awak.. Nanti saya dah pandai menjahit boleh order kain songket kat awak ya ~

      Delete
  3. Assalamualaikum kak...boleh tak jelaskan dokumen apa yang perlu di bawa sewaktu interview giatmara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, apa yang penting awak hanya kena isi borang dia and fotostat ic. saya ada bawa sijil2 sekolah just untuk perkenalkan diri so pihak diaorang tahu serba sedikit tentang latar belakang waktu sekolah la gitu.Tentang interview saya banyak cerita dalam

      http://farah-atiqah98.blogspot.my/2016/01/menuntu-ilmu-di-giatmara-part-2.html

      Delete