Friday, 8 January 2016

Menuntu Ilmu Di GiatMara Part 2

Assalammualaikum ~!

Jadi telah seminggu aku jadi 'pelatih' di GiatMara Lembah Pantai, kursus Fashion And Dressmaking.

Image result for giatmara

Minggu pertama biasanya minggu orientasi.. Memang aku sangat sarankan bawaklah powerbank and charger sebab aku jamin mesti hangpa banyak main phone punyaaa.. Tapi untuk mengisi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah aku bawak buku la boleh baca an,,

So basically akan ada rehat pagi and tengahari.. Tips jimat bawak lah bekal ! Jimat duit jimat masa !!

Okay pakaian... Tshirt giatmara tak dapat lagi, so kitaorang pakai baju hitam or putih, seluar hitam or gelap and tudung hitam..

Dalam beg aku.. Ada la buku nota nak buat syarat.. Tak tulis banyak pun dalam tu.. Pencil box.. Bekal air & makanan.. Buku baca.. and powerbank XD

So kat sana nanti akan dapat fail/folder dengan surat tawaran.. So ni nak habaq awai awai.. Nanti kena buat medical check up and bagi kanak kanak cam aku yang takde akaun bank kenalah bukak akaun bank sebab elaun bagi melalui bank okay harap maklum..

Aktiviti.. Nama pun minggu orientasi soooo adalah perkenalan diri la.. Taklimat taklimat.. aktiviti kumpalan dan sebagainya.. Sepanjang orientasi ni dak Fashion And Dressmaking (FND) campur dengan dak Senireka Gaya Rambut (SGR) aku pun tertanya tanya kenapa satu bm satu bi tapi lantak pi la XD So time ni la kita berpeluang untuk berkenalan dengan orang orang baru.. Sila la behave ya sebab ni la kawan hangpa selama 6 bulan.. Pandai pandai la pilih kawan.. Doa banyak banyak, Allah akan bantu ^^

Untuk je la kot nak share.. Tak sentuh mesin pun lagi hihi.. Nanti aku dah hebat ciked bulih la buat tempahan ~! ^o^ Sekian..

So, kalau nak tahu sebab aku join GiatMara and pengalaman time interview boleh baca -> Part 1

4 comments:

  1. wahhh.....apa-apa pun...gud luck yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. Doakan saya rajin nak update

      Delete
  2. Salam. done follow sini. jemput join ^_^

    http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank follow ~! Done join segmen awak ^o^

      Delete